Yunus Ismail!

Idag inleder Örebro SK den andra halvan av Allsvenskan hemma på Behrn Arena mot AIK. ÖSK har hittills gjort en godkänd insats i årets allsvenska men under en längre tid har snacket handlat mycket om något som är än viktigare än fotboll.

Nämligen mänskilga rättigheter.
Det är skamligt hur man i detta land ibland kan behandla människor som sköter sig!

Vi talar givetvis om fallet Yunus Ismail!


För er som inte vet vad det handlar om så kommer här ett urklipp från Facebook-gruppen Låt Yunus få sin frihet!:

Yunus Ismail är en fotbollsspelare från Somalia i allsvenska Örebro SK, han vill inget hellre än att börja spela matcher med sitt lag, men migrationsverket stoppar honom:

Yunus Ismail kom 2003 som 17-åring till flyktingförläggningen i Gimo. Via spel i mindre klubbar i Västerås fick den allsvenska klubben Örebro SK upp ögonen för Ismail.

Sedan i augusti 2006 har somaliern tillhört närkingarna, men ännu inte fått spela en tävlingsmatch.

Anledningen är att Ismail inte har något uppehållstillstånd. Migrationsverket hävdar att han kommer från Tanzania eller från Kenya, samt att han inte är 17 år utan 19 år.

En tandläkare kallades in och uppgav att åldern kunde bestämmas mellan 17 till 23 år. Migrationsverket tolkade detta som att Ismail var 19 år.


Förutom detta så har PFC haft mer kontakt med Yunus än vissa kan tro. Han är en otroligt trevlig och snäll människa som både förstår och pratar flytande svenska. Hur man vet detta är för att förra sommaren var han nämligen och tränade med PFC, då han följde med sin kusin som är vän till Sebbe som ville komma och spela.
Men Yunus har även stöttat PFC med att ha köpt ett Restaurangchansenhäfte.

Vi på PFC-Bloggen vill ge ett Stort Tack till dig Yunus för vad du gjort för oss och alla i Pars FC hoppas verkligen att din situation i Sverige löser sig snarast!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0