Referat från dagens match!

PFC – Minéiro de Ponte 3-3 (1-2)

Det skulle bli en jämn match mot Minéiro de Ponte men det var PFC som tog ledningen redan efter några minuters spel. Detta efter att Sebastian Nyberg passat fram till Ata Pirmoradi som något turligt fick in bollen till 1-0. Under de första 10 minuterna av första halvlek såg riktigt bra ut för PFC.s del. Många fina kombinationer gjorde att man stundtals spela ut Minéiro de Ponte. Man hade bland annat ett skott i stolpen från Robert Andersson men man lyckades inte sätta dit bollen. Istället var det motståndarna som kvitterade och även tog ledningen, efter att ha utnyttjat två kontringar. I halvlek låg man alltså under med 2-1 men PFC gav sig inte. En bit in i andra halvlek så fick nyförvärvet Martin Ekelöf på en drömträff och sköt i krysset från halva planen till 2-2. Strax därefter så lyckades Minéiro de Ponte ta ledningen till 3-2 men PFC gav inte upp och lyckades kvittera till 3-3 genom Andrés Sobarzo som också blev slutresultatet. Totalt sett över matchen så kan nog sägas att det var ett rättvist resultat. PFC lyckades inte sätta sina chanser i första halvlek vilket straffade sig. Istället för att fortsatte arbeta som ett lag, förlitade man sig på att chanserna skulle komma. Detta gjorde i sin tur att man tappade lite i koncentrationen i försvarsspelet och att man ibland i uppspelsfasen och kunde slå bort bollen lite för enkelt. Något som vi får tänka på till nästa match! Annars så var det kul att se tre de nya spelarna Daniel Lundmark, Robert Andersson och Martin Ekelöf göra debut och dessutom bra ifrån sig.

Av: Sebastian Nyberg

Coach Pirmoradi ger ut plus:
+ + + Sebastian Nyberg (Spelbar nästan hela tiden, involverad i många bra kombinationer i anfallspelet.)
+ + Martin Ekelöf (Deltog bra i anfallen, kom in i sin position bättre i andra halvlek och gjorde ett kanonmål i debuten.
+ Magnus Nolgren (Stabil i försvaret, slog bra passningar i uppspelet.)