Våren 2010!

Nykomlingar i två serier. Topplag i två serier, division 6 Södra och division 8 Östra. Totalt 16 spelade matcher med 13 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster. Ett facit som många lag skulle vara ganska nöjda med men trots sin ungaålder så har PFC ändå varit med så pass länge att man vet att det inte är tillräckligt. En tuff höstsäsong återstår och som de flesta säkert vet så inom idrott så kan allt hända. Men låt oss ta en dag i taget och njuta av detta sommaruppehåll som tabelltvåa i division 6 och serieledare i division 8a och se tillbaka lite på vad som hänt denna vår. En vår som kantats av både med- och motgångar.

Nykomlingar i division 6.
Våren började övertygande och man kunde med lite nervöst spel, stor press och med nöd och näppe vinna sina första matcher. Sedan i den tredje omgången kom smällen och första förlusten. En smäll som då gjorde att man vaknade till. Skeppet var på väg neråt, kris? Nej men ett stort hål hade orsakats i skrovet, likt Titanic var man nu alltså på väg ner. Med besättning, kapten och alla passagerare fanns nu bara ett alternativ. Kamp!

PFC försökte ta tag i sig själv, kaptenen var trött men fortsatte kämpa för att hålla sin besättning och sina passagerare nöjda. Man hade några lättare matcher och pressen var stor på att lyckas, då kom också segrarna smått och båten var på väg upp. Men så kom isberg nummer två, andra poängtappet!
Nu var måttet rågat och kaptenen slängde sig i sjön för att rädda sitt eget skinn. Där stod man nu, på en båt utan kapten... eller gjorde man?

B-laget
Populariteten för studentlaget PFC har växt genom åren, så stort att man i år valt att ha ett B-lag i division 8a. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag. Detta har gjort att alla spelare har kunnat hålla igång och få matchträning hela säsongen och även kunnat ge vissa A-lagsspelare som behövt få en mjukstart efter skada eller dylikt att komma tillbaka. Däremot har den ibland svajande inställningen i B-laget gjort att man kunnat hamnat i onödigt svåra situationer under vissa matcher men detta har till slut ändå rett ut sig. Nu leder man serien och förhoppningsvis kommer man fortsätta att prestera bra i fortsättningen. Detta lag har varit en bra idé på grund av den anledningen att man även kunnat se vilka som verkligen vill vara med och slåss om en plats i A-laget.

Sommaren närmar sig
... som alla i PFC vet, en tung period för klubben då många åker hem. I år hade man däremot förberett sig bra genom att ha många spelare kvar i Örebro och även ha ett B-lag där spelare som inte tog plats i startelvan i division 6 kunde hålla sig i hyfsad form. Efter de två nederlagen tidigare under våren så var man nu lite orolig hur detta skulle fortsätta. Däremot så efter regn kommer solsken och så även denna gång.

Var hoppet ute och vad skulle hända och hur mådde egentligen kaptenen? Oron la sig hos besättningen men kaptenen hade tillsammans med sina styrmän valt att ta en annan väg mot det gemensamma målet. En väg som skulle visa sig vara lyckad. Pressen började försvinna, glädjen började komma tillbaka och nu hade man även rolig efter att man vunnit. Tillsammans tog man tag i det skadade skeppet och styrde det i hamn. Nu tar man upp det på land och får reparera alla skador, vila upp sig och sjösätta det igen i början av augusti!

Förhoppningsvis kommer man att flyta ännu bättre än vad man gjort i vår. Förhoppningsvis kommer man även att hinna fixa alla skador under sommaren. Sedan är det till sist bara att hoppas på att allt håller och man kan lösa de problem som kan uppstå under hösten i tid innan det är för sent. För ingen vill nog hamna i en liknande situation igen som den som vi hamnade i...


Väl valda ord innan sommaruppehållet
Allt detta kräver att vi arbetar tillsammans. Som vi gjorde i slutet av vårsäsongen när PFC tog tag i sig själv.

Glöm inte att hålla igång lite på egen hand för att inte tappa allt för mycket. För det går inte att lura sig själv, allt kommer synas när vi drar igång. Och då går det inte att skylla på någon. Vi har alla ett ansvar mot oss själva och varandra. Jag kan bara hoppas att vi får en minst lika lyckad höst som denna vår varit! Men det kommer krävas hårt arbete från alla för att vi tillsammans ska kunna genomföra detta.

Att ha en medalj i handen i slutet av september vore inte helt fel!
Hoppas alla har en bra sommar och njuter av värmen!

/Assisterande coach Sebastian

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0