Håkan Hellström!

Jobb på Conventum och för showen stod Håkan Hellström.
Enligt mig en pigg, glad men tondöv göteborgare. Låter lite som en Kim Källström som just kommit i målbrottet och försöker att sjunga. Men jag tror nog att många som gillar den glada goa killen Håkan Hellström, kanske fastnat mer för hans karaktär än hans röst. Även om hans texter enligt några besökare är djupa och handlar mycket om livet.
Det var jag, Ehsan, Jesper och Viktor som jobbade denna kväll, vi kom dit vid 17.30 och redan då var det lång kö utanför Conventum. Enligt arrangörerna hade det sålts ca 2000 biljetter. När dörrarna öppnades så rusade ett gäng småtjejer in i nästan chockartat tillstånd och ville slänga av sig sina jackor. Denna hysteri avtog däremot efter ca 15-20 minuter då mer nyanserat folk började komma. Allt flöt på och när alla kommit in och konserten väl började så passade även vi på att kolla lite på Håkan. Sedan blev det käk på Burger King där en liten diskussion mellan Ehsan och Viktor bröt ut om hurvida hamburgare kan vara nyttigt som mellanmål eller ej. När vi kom tillbaka till Conventum så blev det en liten sneak peak på Håkans slutrepertoar och sen var det åter ner till båsen med jackor och börja jobba. Snabbt och smidigt gick det och vid 22.30 var i stort sätt alla jackor utdelade. Till sist så plockade vi ihop och fixade i ordning allt och var färdiga runt 23.00 och hann perfekt tajma bussen hem.

Riktigt Bra jobbat av er som kunde ställa upp denna gång!

Champions League!

De regerande italienska mästarna möter ikväll förra årets vinnare av Champions League. Det är som uppgjort för en fantastisk underhållning och förhoppningsvis blir det en välspelad kamp med många mål och mycket dramatik.

Två arenor: San Siro - Old Trafford
Två mästartränare: José Morinho  - Sir Alex Furgeson
Två fixstjärnor: Zlatan Ibrahimovic - Cristiano Ronaldo
Två storlag:  FC Internazionale - Machester United



Sammandrag från Milanderbyt!


Mångkulturell upplevelse i Milano och Derby Della Madonnina

Söndagen den 15 Feb 20.30 var tidpunkten några PFC spelare valde att njuta av fotboll på sidan av planen, och mer precist ”Derby della madonnina”! Internazionale vs AC Milan. Resan började på fredagen i Tybble, och ganska så snabbt stod vi på Centralstation i Milano. Med en karta i hand a tursisimo, och hungriga bestämde sig truppen för att vandra till hotellet och rycka lite käk på vägen. Ata(a.k.a. Rocky), som under resan bevisade att han är mer skev än vad många tror, ville följa solen, men blev snabbt nedröstad. Ehsan tog över, och med kartan i hand valde att vägleda i totalt motsatt riktning. Härligt start! Va är det för jävla gäng som man åker iväg med… Well, efter några timmar på stan, förstod vi att vi var ganska fel ute rent modemässigt. I Milano är det silverdojor, glansiga dunjackor, och absurt enorma solglasögon som gäller. Hoodtröjan, och sneakers var långt ifrån insmältande. Fest på kvällen, där vi möter upp lite kompisar till mig/Magnifico, och drar efter några öl till restaurang där Ata efter lite påtryckningar transformeras till The Italian Stallion. Kyparna verkade inte direkt uppskatta alla ”Adriiiaaan” och ”Everybody can change” utrop a la Rockystyle. Inte så konstigt kanske.



Dom fortsätter sen hela kvällen, och avslutas då han går upp med en blick lika sliten som Rockys till någon tjej på dansgolvet. The champ had spoken. Utlämnar här om repliken hade effekt… För att toppa orienteringskunskaperna vill Sebsish på hemvägen gå, problemet är bara att alla är fulla, vet knappt var vi är och har uppskattat i efterhand ca 1.5-2timmars sträcka att gå. Men enligt honom, ”ganska nära”. Jag börjar nu bli seriöst orolig för vilket gäng som jag åkt iväg med, aningen skraj om sanningen ska fram. Måste ju försöka frammåla mig själv som normal, och i det här sällskapet kanske jag var just det. Med faktum att Ata helt seriöst kommer med påstående som att iranier är längre i genomsnitt än svenskar, och att han är ”normen” för sin omgivning, kanske kunde styrka mina misstankar. Påståendena kunde ju dock ha berott på tillfällig sinnesförvirring? taskig självinsikt? eller helt enkelt utgörande av normen!?!? Utelämnar min åsikt, som svenskar vanligtvis gör ;) Döm själva. Lördagen blev lik fredagen, med mycket skratt, flummiga kommentarer, felaktig kartläsning som ledde oss in på ett väldigt oväntat besök i Milanos ChinaTown. Där stod vi bara helt plötsligt, kineser överallt och kände oss väldigt vilse. Speciellt jag som var minst sagt 2-3 huvuden längre alla där. Perfekt då vi leta restaurangskyltar! Aningen orosväckande och långt ifrån femstjärnigt så lyckas vi få in fyra olika rätter på valda stället. Problemet var endast att fyra av oss beställde samma maträtt. Billigt var det i alla fall… Dagen blev kväll, alkohol intogs, och Andres förfestar kanske lite för naket. Ata har skeva värderingar. Ehsan försöker vara objektiv och beskriva i sannolikheten sina resonemang, men hans sanna ursprung genomspeglas ;) Sebsish drar underliga kommentarer och begrundar cirkusen. Likaså jag, men känner att jag börjar dras in i smeten. Kommer rehab behövas? Efter att halva gruppen börjar klättra och göras cirkuskonster i metron, fattar jag att det är kört. Gruppen splittras och fortsätter festande på olika håll för att sen få sömn inför dagen vi väntat på. Egentligen behöver jag inte beskriva någon känsla, eller hur dagen var, räcker med ett klipp från Youtube och bilder. De talar för självt. ”Amala Pazza Inter Amala!!!!”



Måndag blir hetsig, missar bussar och kommer precis till avgång för flyget. Fyra av oss i alla fall. Väl på planet i all stress ropar flygpersonalen upp - “Can Mr Magnus Nolgren please come to the front of the plane”. Problem. Såklart. Det sista som sker på resan. Ehsan kommer inte på,-Sorry your friend can’t come, please get back on the plane. Fem personer ner, fyra personer hem. Antaganden att han blivit tagen för att vara terrorist låg in långt bort, men sanningen var faktiskt att han olämpligt nog sumpat sitt ID. Så avslutades den resan. En man kort, men många minnesvärda upplevelser, och underbart sällskap.



Till nästa resa hoppas jag att fler kan ansluta och göra den resan ännu roligare!

I’m off /Mange aka Magnefico

Highlights PFC - FC Auri Sacra Fames

Här kommer lite bilder från denna match. PFC ser riktigt taggat ut på uppvärmningen och i den sekvens från matchen som ni får ta del av här så rullar man runt bollen riktigt fint!

Sen att vi har en coach som ställt sig vid kameran och skriker sig hes är en annan sak...


Uppvärming




Sekvens från matchen


Referat från dagens match!

PFC – Minéiro de Ponte 3-3 (1-2)

Det skulle bli en jämn match mot Minéiro de Ponte men det var PFC som tog ledningen redan efter några minuters spel. Detta efter att Sebastian Nyberg passat fram till Ata Pirmoradi som något turligt fick in bollen till 1-0. Under de första 10 minuterna av första halvlek såg riktigt bra ut för PFC.s del. Många fina kombinationer gjorde att man stundtals spela ut Minéiro de Ponte. Man hade bland annat ett skott i stolpen från Robert Andersson men man lyckades inte sätta dit bollen. Istället var det motståndarna som kvitterade och även tog ledningen, efter att ha utnyttjat två kontringar. I halvlek låg man alltså under med 2-1 men PFC gav sig inte. En bit in i andra halvlek så fick nyförvärvet Martin Ekelöf på en drömträff och sköt i krysset från halva planen till 2-2. Strax därefter så lyckades Minéiro de Ponte ta ledningen till 3-2 men PFC gav inte upp och lyckades kvittera till 3-3 genom Andrés Sobarzo som också blev slutresultatet. Totalt sett över matchen så kan nog sägas att det var ett rättvist resultat. PFC lyckades inte sätta sina chanser i första halvlek vilket straffade sig. Istället för att fortsatte arbeta som ett lag, förlitade man sig på att chanserna skulle komma. Detta gjorde i sin tur att man tappade lite i koncentrationen i försvarsspelet och att man ibland i uppspelsfasen och kunde slå bort bollen lite för enkelt. Något som vi får tänka på till nästa match! Annars så var det kul att se tre de nya spelarna Daniel Lundmark, Robert Andersson och Martin Ekelöf göra debut och dessutom bra ifrån sig.

Av: Sebastian Nyberg

Coach Pirmoradi ger ut plus:
+ + + Sebastian Nyberg (Spelbar nästan hela tiden, involverad i många bra kombinationer i anfallspelet.)
+ + Martin Ekelöf (Deltog bra i anfallen, kom in i sin position bättre i andra halvlek och gjorde ett kanonmål i debuten.
+ Magnus Nolgren (Stabil i försvaret, slog bra passningar i uppspelet.)

Fotbollsworkout!

Kom hem för ett tag sen från Göteborg där den avancerade delen av tränarutbildningen börjat. Just nu handlar det om anfallsspelet, där teknik och spelförståelse behandlas mest. Idag fick vi prova på så kallad fotbollsworkout som är ett bra verktyg för att förbättra fintekniken. Det är även riktigt bra för kondition och styrka, man blev rejält svettig kan jag lova!

Vi i PFC uppmuntrar till en kreativ och underhållande anfallsfotboll, om inte annat så har ni märkt det i tidigare inlägg med rubriken Joga Bonito. Här kommer två videor som beskriver mer om fotbollsworkout och vad det innebär.




Träningen tisdag den 10:e!

Coach Pirmoradi om träningen:

Första blev det en passningsövning som började lite segt men blev bättre och bättre ju längre vi övade. Bästa lag under denna övning var röda laget bestående av Magnus, Robban, Ludvig och Andrés. Vi fortsatte träningen med en skottövning där vi hade Jocke F och Ludvig i målet. Efter 10 minuter hade fortfarande ingen gjort mål men sen släppte det och Robban dominerade genom många fina mål, även Magnus och Andrés hade bra tryck i skotten. Sedan blev det spel mot två mål och vi övade lite på vår futsal-taktik inför matchen på torsdag. Blåa laget bestod av Magnus, Robert, Per, Deniz och Kevin, och i det gula laget spelade, Sebastian, jag, Andrés plus två nyförvärven Maik och Daniel. Första 20 min var det en jämn match där blåa ledde med 1-0 men sedan så släppte det ordentligt för gula laget och vi lyckades göra ett par bra kombinationsmål.

 

+ + + Robert (Höll bra klass på övningarna, lyckade göra många mål på skott övningen och under spelet var han aktiv hela tiden.)

 

+ + Sebastian (Spelbar ofta, hade bra kombinationer med sina medspelare.)

 

+ Magnus (Skötte sig bra och vågade slå lite svårare passningar och lyckades med dem ofta.)


Just nu i PFC

Försäsongen är i gång och PFC har börjat säsongen hyfsat. Vinst förra veckan mot FC Auri Sacra fames med 3-2. referat finns på hemsidan. www.laget.se/pfc.

Senare i eftermiddag är det träning och ryktena säger att ett par nya spelare är på ingång. Silly season är snart slut för denna gång och då kommer även de nya spelarna att offentliggöras.

Bilder från PFC - FC Auri Sacra Fames!


Divsion 7 Östra 2009

Pars FC Örebro är placerade i division 7 östra inför kommande säsong.

  • Pars FC Örebro
  • Brickebackens IF
  • Hovsta IF
  • IFK Lindesberg
  • Wedevågs IF
  • Fellingsbro GoIF 2
  • Frövi Ik 2
  • IFK Hallsberg 2
  • IFK Kumla 2
  • Sköllersta IF 2

Coach Pirmoradi efter matchen:

Denna match var viktig för oss, inte resultatmässigt utan att det var en chans för mig och se de nya spelarna i match. Vi använde oss endast av tre spelare som var med i SM-truppen, men visade ändå att vi har ett så pass bra och jämn lag så att vi ändå kan vinna mot ett starkt lag som FC Auri. Tycker att Danne och Niklas fick ett bra samarbete som forwards. Trots att det var deras första match ihop så lyckades det hitta varandra bra, och växte ju längre matchen gick. Jag tycker att första halvlek var väldigt bra och spelarna gjorde de som vi hade snackat om innan. Det resulterade i ett stabilt och bra spel då FC Auri var tvungna att söka sina forwards med längre bollar, men Andreas i målet var stabil och plockade allt. Anfallsspelet i första var inte de bästa men vi var effektiva. I andra halvlek så blev vissa spelar för trygga och började slå felpass, något som inte bör ske i framtiden. Vårat anfallsspel dog under vissa perioder i matchen och försvaret var skakig i andra då spelarna började gå in i varandras zoner. Men turligt nog så klarade vi oss denna gång. Kommer att fortsätta prova några spelare i kommande matcher och se vilken form de har.

+ + + Andreas (Bra räddningar och bra inställning)
+ + Magnus (Städade bra längst bak och gör ett par matchavgörande brytningar)
+ Daniel (Kämpar mycket och visar hjärta. Gör även mål)

Löpning!

I måndags vare ganska kallt att springa men efter ett tag så började man komma igång... när kroppen väl blev varm så vare bara att bita ihop! Innan vi startade så kände nog alla sig sådär lagom motiverade men det är som att när man väl drar igång så kan ingen hålla igen. Det sitter mer i huvudet än i kroppen när man löper, kan kännas ganska monotomt ibland men ändå skönt! Det fina i löpning är att man alltid förs framåt, oavsett tempo så behöver man aldrig fundera på vad man nyss gjort. Någonstans på vägen så börjar man längta hem till mat och duschen, en bild på Forest Gump kommer upp, man har någon låt i huvudet... och man orkar springa lite till. Oavsett hur tungt det känts innan eller under löpningen så är känslan efteråt är faktiskt ganska obeskrivlig!

#7 Sebbe

"Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever."
Lance Armstrong

Pics


PFC träning under hösten. Ehsan o Erik H. på äventyr...








Måndagens löpträning!

(2 x 3,6 km på tid)

              Namn                          1:a        2:a    Totalt
  1. Joakim Frantz          13:56   14:48   28:44
  2. Sebastian Nyberg   14:11   15:34   29:45
  3. Erik Höglund            15:42   14:20   30:02
  4. Daniel Johansson  14:24   15:40   30:04
  5. Martin Ekelöf            14:42   15:48   30:30
  6. Jesper Fritz              16:50   18:58   35:48
Magnus Nolgren löpte 3,6 km utan tid

Arbete för laget!

Kom nyss hem från Conventum där jag, Coach, Bonnie och nytillskottet Niklas jobbade. Ikväll vare Rock-tema och steriotypen av folket som hade betalat för att se denna konsert stämde in ganska bra. Svenskar, mest män i 30-40 års åldern som hade kort hår, tattueringar, skinnklädsel och jeans... mycket munktröjor och även ett antal T-shirts med någon slags heavy metal-text på. Allt eftersom konserten pågick blev folket allt mer berusade, vilket kanske kan vara förståeligt för att kunna överleva om man bara lyssnar på sån musik. Ibland kan man nästan undra om det finns något som vissa typer kan njuta av utan att dricka alkohol. Hur som helst så drack ju inte alla...

I början när de skulle lämna in sina jackor blev det lite kaos då de stora vinterjackorna knappt fick plats i garderoben, växeln tog slut titt som tätt och Coach sprang omkring och dirigerade folket till vilken garderob de skulle gå. Jag gillar hur han tar på sig ledarrollen var han än är! Däremot blev det även lite kaos när folk började gå. Någon full snubbe som verkade allt annat än straight, påstod att vi hade tappat bort hans jacka! Coach frågade hur den såg ut och vilket märke och den fulla snubben svarade att det var en jacka av märket Riley som var köpt på Brothers! Hur vi inte kunde hitta den var ju sjukt konstigt enligt han! Så vi fick kalla in en ansvarig från Conventum som fick hjälpa till... Efter ca tjugo minuters letande hittades däremot jackan av märket Bläck som köpts på MQ..! Det intressanta var även att se hur hans feminina sida tog över ju mer upprörd han blev (inget ont menat)! Efter en halvtrög start så flöt arbetet på bra och smidigt trots omständigheterna och tiden bara rann iväg.

Jag hoppas även att vi kan fortsätta ha lika bra deltagande i fortsättningen när vi ska arbeta på Conventum. Bra jobbat alla som kunde ställa upp denna gång!

RSS 2.0