PFC Årskrönika 2011 (MMXI)

 

Det gångna året var ett händelserikt år. Det började med att man i januari deltog i Köpingscupen där man presterade bra och slog ut Ervalla som bara någon vecka innan vunnit AIF-cupen. Tyvärr höll inte PFC hela vägen men formen verkade lovande inför det kommande året. Värvningarna smög sakta men säkert in och under försäsongen spelade man många matcher för att hitta rätt dynamik i gruppen och ha en bra form när serien skulle börja. En serie som startade i uppförsbacke för laget med tunga förluster, tränaravhopp, där nya tränare tillsattes och man efter hårt jobb reste sig sakta men säkert. Serien blev lång och resultaten märkliga. Efter att man till sist lyckats att skaffa sig ett ypperligt läge att avgöra det hela på egen hand och som nykomling vinna serien. Så klarade man tyvärr inte att knyta ihop säcken och hamnade istället på kvalplats. Ett kval där man inte räckte till och fick se sig besegrade i båda matcherna. 

I studenttävlingarna under året så började det bra under våren med ett Student-SM Guld i 7-manna på Studentiaden i Stockholm. Sedan väntade årets stora äventyr med EM i futsal i Finland. Det skulle visa sig bli en upplevelse utöver det vanliga där intrycken och upplevelserna blev väldigt stora för alla som deltog från PFC. Sportsligt gick det tyvärr inte lika bra men med en stor erfarenhet rikare, vilket skulle det visa sig senare under året.

När hösten sedan kom och futsalsäsongen började deltog PFC i Umbro Futsal League där man dessväre inledde uruselt och chanserna att gå vidare blev minimala. Dock ryckte man upp sig och avslutade denna serie på ett bra sätt. Laget lyckades även slå Umbro Futsal League-rekord i största vinst då man vann med 36-0. I den regionala futsalserien så var PFC var nykomling i division 2 i futsal. Här lyckades man däremot gå hela vägen och vinna sin serie och avancera till division 1 och kvalade därmed till DM-slutspelet i januari 2012.

Under hösten startade PFC ett damlag som skulle få en testsäsong inomhus i futsal. Ett gäng drivna fotbollssugna tjejer fick chansen att spela fotboll i seriesystemet. Det skulle visa sig bli en liten injektion i föreningen som nu växte sig allt större på campus. Den första säsongen för PFC Ladies skulle också bli riktigt lyckad då man inte ville vara sämre än herrarna och vann sin futsalserie som nykomling. Därmed tog även PFC Ladies sig direkt till DM-slutspelet. 

Ett händelserikt år där föreningen totalt tog tre titlar, lärde sig väldigt mycket om föreningsutveckling och om var man själv står som förening då man nu går in i drakens år 2012.

Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt till och stöttat alla det gångna året och ser nu fram emot ett minst lika händelserikt och förhoppningsvis ännu bättre PFC-år! 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0