Premiär i Futsal Div. 2 Södra

PFC spelade sin premiärmatch i futsal division 2 igår kväll mot Mariebergs IK, ett motstånd som sedan föreningens början blivit en stor rival under åren. Matchen spelades sent och domaren blåste för avspark 22:15. Några minuter senare så kom även matchens första mål, 0-1 till MIK. Ett mål som PFC nog bjöd ganska rejält på och som så många gånger förut blev underläget en väckarklocka att matchen var igång. Sakta men säkert började man att spela och tog över matchen allt mer. Med ett riktigt bra passningsspel och mycket rörelse lyckades man komma till flertalet lägen som också gav utdelning. Efter att man både kvitterat och tagit ledningen så var ställningen i halvtid 3-1 till PFC. I andra halvlek fortsatte man som man slutade första. Detta i kombination med ett bra försvarspel gjorde att man även höll tätt bakåt samtidigt som man utökade sin ledning. Slutsesultatet blev till sist 6-1 och nog fanns det bud på fler mål framåt. En väl godkänd match där spelet är på uppgång och det blir roligt att bygga vidare härifrån.

I slutet av veckan väntar först träning på fredag för att sedan under lördagen bege sig mot Motala för Umbro Futsal League där två matcher väntar.

Sedan gör även PFC Ladies entré på lördag i sin premiärmatch i futsal-serien, något som ska bli väldigt spännande att följa.