Godkänd insats i Köpingscupen

Igår spelades slupspelet i Köpingscupen. Ett slutspel där PFC som gruppvinnare var direkt kvalificerade till en åttondelsfinal. Där mötte man Ervalla som var stora favoriter att ta hem hela turneringen, detta främst då Ervalla vunnit AIF-cupen i Örebro. Fast PFC ville annat och visade här för första gången att man är ett riktigt bra lag. Man spelade taktiskt rätt och satte Ervalla under hård press, vilket resulterade i en 5-3 vinst och därmed väntade kvartsfinal.

I Kvartsfinalen mötte man division 3-laget Eskilstuna Södra. En match som skulle bli väldigt dramatisk och nervbitande. PFC tog tidigt ledningen och drygade även ut den och ledde med två måls marginal i halvtid med 3-1.
I andra halvlek gick däremot kraften och luften ur PFC lite som började bli trötta och slarva allt mer i sina uppspel. Detta resulterade i att man även började släppa in enkla bollar och bjöd in Eskilstuna i matchen. En match som man dittills haft full kontroll på. Men en kombination av trötthet och nervositet i laget, gjorde att man tappade fokus och i slutet av matchen gjorde Eskilstuna hela 5-3. PFC hade däremot tidigare haft ypperliga lägen att döda matchen, då man bland annat missat en straff och ett par klara målchanser. Efter slutsignalen hade PFC två bonusstraffar på Eskilstuna då det skiljde två divisioner mellan lagen. Dem satt man och nu stod det 5-5 och matchen tvingades till förlängning. En förlängning som varade ca två minuter innan Eskilstuna avgjorde i sudden death.

Eskilstuna gick sedan och vann hela cupen då man i semifinalen vann med 3-1 mot Bosna och sedan hade man även kraft kvar att vinna finalen med 1-0 mot Munktorp.

Stort Grattis till Eskilstuna Södra FF!

Turneringen fick ett snöpligt slut då man hade matchen i egna händer men inte förmådde att hålla ut de sista 10 minuterna då Eskilstuna tog över helt och vann väl förtjänt. Som plåster på såret kan man väl glädja sig åt att man gav vinnarna en rejäl match. PFC lämnade 2011 års upplaga av Köpingscupen med flaggan i topp och ska inte skämmas för sin insats, även om man hade högre mål än att åka ut i kvarten. Nu får man ta nya tag och ladda batterierna för utomhussäsongen. Och som Coach sa efter matchen, allt handlar 50% om prestation och 50% om förberedelser och denna gång var inte PFC tillräckligt förberedda. Men nu vet man i alla fall att man har en väldigt hög kapacitet i detta lag när man väl vill!

Så nu ser vi till att förbereda oss bra inför vad som komma skall! För vilja är att Kunna!