Resultat från CoBÖDAbana 2010!

Pars FC Örebro PFC Tigers - Stora Frö 1 - 2

Lagets första match någonsin i beachfotboll, en tung match där PFC kämpade mycket men pga två inslääpta mål efter bara några minuter så blev jobbet svårt för Parsarna. Simon Sjölund lyckades reducera med en välplacerat skott och hade chansen att kvittera på straff men målvakten räddade och matchen slutade 1-2.

Ängö BK - Pars FC Örebro PFC Tigers 1 - 3

Ännu en historisk match för PFC där man tar första vinsten i beachfotboll. Något som få trodde när PFC utan en enda träning på sand kom in i turneringen. Ali Neghabat kunde snyggt göra 1-0 vid bortre stolpen. Bara några minuter senare så fick PFC två hörnor som målvakten lyckades rädda men den tredje slagen av Ata Pirmoradi hittade en fristående Simon Sjölund som la in bollen iskallt från en halvmeter via ribban. I en väldigt konstig sekvens där Ali Neghabat skulle slå frispark så råkade han ta i sanden med händerna och frisparken gick över till Ängö som spelade bollen till en fristående spelare och Ali blev tvungen och dra ner honom och ge straff som Ängö gjorde mål på. I slutet av matchen så fick PFC en hörna som Ata slog en kort passning till Sebastian Nyberg som höll i Bollen medan Ata hjälpte till och hålla bort motståndarna bakom honom, detta resultrerade i en galen tackling av Ängöspelaren som gav PFC en straff. Sebastian gjorde inga misstag och kunde enkelt sätta spiken i kistan och 3-1 vinsten var ett faktum.

Pars FC Örebro PFC Tigers - FG STHLM 2 - 1

Nu hade PFC chansen och bli ett av två lag som tog sig till kvartfinal. FG Sthlm var tuffa och satte press på PFC. Fast det var Parsarna som tog ledningen, efter Sebastian Nybergs fina passning till Simon Sjölund som enkelt gjorde mål. Men direkt efter i en försvarsmiss kom kvitteringen. I andra halvlek så fick Ali Neghabat en straff som han tyvärr missade och PFC började gå ner sig lite. Men till slut dök Sebastian upp igen och efter att han snyggt tunnlat sig förbi motståndaren kunde han snyggt dundra in in 2-1.

Portugiserna - Pars FC Örebro PFC Tigers 1 - 1 (2-3* efter straffar)

I sista gruppspelsmatchen så stod Portugiserna för motståndet, ett lag som året innan hade gått till semifinal. Parsarna behövde vinna för att bli gruppetta men det var Portugiserna som skapade mest. När det återstod två minuter av matchen så fick Ata Pirmoradi bollen felvänd och väntade in backen för att sedan slå en klassisk Ata-tunnel och peta in bollen bakom en chanslös Portugisisk målvakt. Med bara 12 sekunder kvar så gav PFC bort en firspark som Portugiserna utnyttjade väl och kunde kvittera. Straffar skulle få avgöra och Robban fick glänsa med en riktig fin räddning. Simon, Ali och Sebastian var straffskyttar där Simon och Ali gjorde mål på sina straffar.

Pars FC Örebro PFC Tigers - Kalmar Södra IF CO08 0 - 2

PFC var i kvartfinal nu, men det var inget taggad PFC. Laget började turneringen med 4 halvskadade spelare och skadorna blev bara värre och värre och nu kunde knappt hälften av laget gå. Efter bara två minuter så fick Veysi hjärnsläpp och boxade bollen i eget straffområde och Kalmar kunde ta ledningen med 1-0. PFC jagade kvittering och hade ett antal bra lägen som misade och det var Kalmar som kontrade in 2-0 i matchens sista minut.