Andra träningsmatchen

PFC spelade idag den andra träninsmatchen mot FC Auri Sacra Fames. Ett lag som främst består av division 4-spelare från Hidingsta. Matchen började liksom förra matchen lite trevande för PFCs del, man hamnade också ganska tidigt i ett 0-1 underläge och fick kämpa sig in i matchen. Efter hand så tog man över allt mer och laget började att strukturera sig bättre. Till skillnad från matchen innan var man idag väldigt taggat redan från start trots att man åkte på ett baklängesmål men redde ut detta.

Matchen spelades i 3 x 15 minutersperioder och när den andra perioden startade så började PFC att spela ut mer vilket även gjorde att man kvitterat och täven tog ledningen i matchen. Denna match tränade man på att sätta en högre press, vilket även gjorde att man kunde vinna bollen högre i planen men däremot blev lite sårbara i omställningen till försvar.

PFC visade i mitten av den andra perioden att man var det bättre laget men FC ASF hängde med hyfsat ända till ställningen 3-3. Men när PFC gjorde 4-3 i den sista perioden orkade man inte längre stå emot.

Trots att man vann matchen och sett över hela matchen var det bättre, återstår fortfarande några frågetecken inför turneringen i Bengtsfors. Bland annat behöver man lära sig att stänga igen bakåt och inte släppa in så billiga mål och sedan också att hitta en bra harmoni spelmässigt i båda fyrorna.

Videoklipp från matchen finns i inlägget innan.