Student-SM!

Det blev en händelserik och väldigt rolig PFC-helg i Göteborg, fotbollsmässigt hade man däremot inte de rätta marginalerna på sin sida. Fast med sig hem tog man till sist ett SM-brons i motionsklassen i alla fall.

Under lördagen visade båda lagen upp fin fotboll och vann sina båda vardera grupper.

PFC svart vann sina två första matcher och spelade sista oavgjort där man tyvärr släppte in mål i sista minuten.
Men som gruppvinnare väntade nu sovmorgon och något lättare motstånd på papperet dagen efter.

PFC - BK Maskin / LSIF - Linköpings Universitet 2-0
PFC - SIST / Högskolan Väst 4-0
PFC - 2:45 FF / GSIF - Göteborgs Universitet 1-1

I slutspelet på söndagen så var det PFC svart som började med att spela åttondelsfinal. Där mötte man FC Talula från Göterborgs Universitet. Den blev onödogt dramatisk då man ledde med 3-2 när 30 sekunder återstod av matchen och man drog på sig en frispark utanför straffområdet. Denna lyckades göteborgarna göra en variant på som gick hem och med lite flyt kvitterade de till 3-3 och matchen gick till straffavgörande. Här räddade Robban i målet laget med att ta första straffen därmed kunde man gå vidare till kvartsfinal

I kvartsfinalen väntade Norrlands Nations Idrottsförening från Uppsala Universitet. Där spelade man 0-0 efter en tillknäppt match med få målchanser för båda lagen. Även denna match gick till straffar och här skulle SM ta slut för PFC svart, då endast stolpen stod i vägen. Ett tungt slut, då man kämpade bra men inte riktigt fick till det där lilla extra. Som plåster på såren så gick NNIF hela vägen och tog hem SM-guldet till Uppsala.

Åtondelsfinal: PFC - FC Talula/ GSIF GSIF - Göteborgs Universitet 3-3 (6-5 efter straffar)
Kvartsfinal: PFC - NNIF / Uppsala Universitet 0-0 (2-3 efter straffar)


För PFC vit som spelade i motionsklassen blev det två matcher, som man också vann relativt enkelt och blev gruppsegrare.

PFC -SIST / Högskolan Väst 3-0
PFC - NPH/SSIF - Naprapathögskolan Stockholm 2-1

I slutspelet fick PFC vit möta oväntat bra motstånd. I Kvartsfinalen mötte man PAIF där man enkelt vann med 3-1. Men sedan blev det tuffare, i semifinalen mötte man åter igen SIST och här ville inte riktigt bollen in. Istället var det SIST som drog det längsta strået och tog ledningen med 2-0. PFC vit kunde kvittera i slutminterna men för sent. Bronsmatch väntade och här var de bara en sak i sikte. En tuff och fysiskt hård match där man till slut kunde trycka in 1-0 efter en hörna. Detta mål räckte också till att ta SM-Brons!

Kvartsfinal: PFC - PAF 3-1
Semifinal: PFC - SIST / Högskolan Väst  1-2
Bronsmatch: PFC - IR Slug/GSIF 1-0

Grattis till Bronset PFC vit!

En lång och rolig helg! Något snöpligt slut för ena laget men ett godkänt och bra slut för det andra. Utanför planen var det däremot en riktigt rolig helg med PFC-gänget!


/Sebbe

Kommentarer
Postat av: Jess

Wohoo, snyggt jobbat pojkar!

2009-12-08 @ 05:20:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0