Seriefinal två nu på söndag!

Att vara bland favoriterna i en serie är sällan lätt. Att ha förväntningarna på sig att prestera kan för många vara påfrestande, både fysiskt och psykiskt. Fysiskt för att det gäller att hela tiden träna och hålla sig i form, psykiskt för att det gäller att man hela tiden kan vara fokuserad och taggad inför varje match.

PFC har hitills uppfyllt de förväntningarna och kraven som ställts på laget. Dessa förväntningar är däremot inga som kommit utifrån, utan har främst kommit från laget själv. Ingen spelare i detta lag vill förlora och därför har man även spelat därefter, man har kul när man vinner även om vi spelar för skojs skull.

I förra omgången lyckades man ta en viktig poäng borta mot dåvarande tabelltvåan IFK Lindesberg. En otroligt viktig poäng för att fortsätta hålla avståndet till tvåan i tabellen. På söndag väntar dock ytterligare en seriefinal mot Sköllersta 2 som nu ligger tvåa bara tre poäng efter PFC.

Det kan komma att bli den match som kan ha mest betydelse för toppstriden i fortsättningen av denna serie. Lyckas man vinna så ökar avståndet med hela sex poäng till både tvåan och trean vilket PFC bör kunna hålla serien ut. Däremot om man tappar poäng så blir de kommande matcherna och resultaten för både PFC och resterande lag i tabellen oerhört dramatiska. Detta främst då både tvåan och trean i dagsläget har 23 poäng vardera.

Att tappa poäng är ingen katastrof då allt kan hända. Men utgångsläget blir betydligt mer stramt och pressat, än om laget lyckas ta de poäng som krävs i denna omgång mot Sköllersta.
Lyckas PFC göra en bra match hemma vid universitetet nu på söndag så blir laget väldigt svårstoppat i höst!

Forza PFC

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0