The Underdogs!

Det gångna året, som även varit det första året i Pars FCs historia, slutade med flaggan i topp. Vi vill tacka alla som varit delaktig under det året och dragit sitt strå till stacken för att utveckla denna förening. Vi har alla lärt oss mycket av varandra och även växt både som fotbollsspelare och personer under året som gått.


När vi blickar tillbaka för att kortfattat sammanfatta det sportsliga året 2008 kommer vi se:

En nystartad förening som under tidigare delen av vårsäsongen inte ens hade matchtröjor, bollar eller vattenflaskor och knappt en hemmaplan. Första utomhusträningen på gräs bedrevs osannolikt nog redan i februari. Däremot började man spela riktigt utomhus och 11-manna först i Folksam cup, där man tyvärr inte gick vidare. Några spelare både kom och gick och rollerna i laget var stundtals oklara. Organisationen var inte den bästa men trots det gick de flesta träningsmatcher bra. Laget fortsatte att spela bra när serie började och under våren var vi överlägset det bästa laget i serien. Det goda resultatet hade gett 9 vinster och 1 förlust på 10 matcher innan sommaruppehållet. Tyvärr så lyckades vi inte vinna serien pga. omständigheterna och tappade viktiga poäng under sommarmatcherna. Fast successivt växte en PFC-anda fram och man kämpade in i det sista för att uppnå sitt mål. Seriematcherna på hösten gick upp och ner, trots bra spel hade laget inte marginalerna på sin sida och gick inte upp. Med knappt 50 träningar, inräknat både inomhus och utomhus, viste att man var ett bra lag. Det skulle under hösten även börja styras upp lite mer ordentliga träningar och en mer struktur i laget infördes. Denna struktur skulle även ge väldigt bra resultat då man avslutade året med en tredjeplats i Student-SM.


Utanför planen har en gemenskap växt som nog få skulle kunna tro när laget bildades. Nu känns allt mer stabilt både som lag och som förening. Vad som 2009 har planerat för PFC återstår att se...


Spelare har kommit och gått men PFC-andan har bestått!

Forza PFC


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0